Avicenna Aksuvit

Pollen, Propolis, Vitamin C içerikli besin takviyesi.


72,01TL    
KDV Dahil                   

Ara Toplam: 60,19 TL

Vergi (KDV): 4,82 TL

Kargo Ücreti: 7 TL

Genel Toplam (KDV Dahil): 72,01 TL   (Fatura Kesim Fiyatı)

Kredi Kartı Ücret-Komisyon Kesimi %5:  3,61TL

HAVALE İLE: 72,01 TL     KREDİ KARTIYLA: 75,62 TL

HAVALE İLE ALMAK İÇİN  TIKLAYIN ÜRÜN HAVALE İLE FİYAT ÜCRETİNİ ÖDEYİN. 

KREDİ KARTI İLE ALMAK İÇİN ÜRÜNÜ SEPETE EKLEYİN.


Arı sütü, 5-15 günlük işçi arıların yutak üstü salgı bezlerinden salgıladıkları bir maddedir. Jel halinde akıcı kıvamda, kremsi-beyaz renktedir.  Ana arının besini olup, besin değeri oldukça yüksektir. Ana arı ve işçi arılar yumurtadan çıktıklarında aynı genetik yapıya sahip olmalarına rağmen, larva döneminde farklı oranda ve sürede arı sütüyle beslenmeleri yapılarının farklılaşmasına neden olmaktadır. Sadece 6 günlük bu farklı beslenme sonucunda ana arı hastalıklara direnç kazanmakta, günde kendi ağırlığının iki katı kadar (1500-3000) yumurta üretebilmekte ve 6 yıl kadar yaşamaktadır. Diğer işçi arılar ise kolay hastalanırlar, dişi oldukları halde yumurta bırakamazlar ve sadece 2 ay yaşarlar. İki birey arasındaki bu derece farklılaşma sadece arı sütü ile beslenmelerinden kaynaklanmaktadır. B grubu vitaminlerinin tümüne ek olarak A, D, C, E vitaminleri, biyolojik aktif maddeler, önemli bazı mineral maddeler ve bir miktar da tespit edilemeyen maddeler içerir. Ayrıca 10 temel amino asitten (esansiyel) sekizini de (metionin, lösin, lizin, valin, fenil-alanin, treonin, triptofan, izolösin) doğal hormon ve enzimleriyle içermektedir. Metabolizma için çok önemli olan panteik asit (pantheic acid), asetilkolin (acetylcholine), protein, bağışıklık sistemini güçlendiren bir yağ asidi olan 10-HDA (10-Hydroxy-2 Decenoic Acid), sepanin asit (sepanine acid), hastalıkların iyileşme döneminden sonra sindirimi düzenlemek ve iştahı açmak için çok ideal olan oleik asit (oleic acid) içerir.

Polen çiçekli bitkilerin anterlerinde oluşan ve döllenmede  rol alan erkek üreme hücresidir. Polen 6-200 mm çapında değişik renk ve şekillerde ve yapıdadır. Vitamin, protein mineral madde ve enzimler bakımından çok zengin bir besin maddesidir. Polen vitamin ve mineralce çok zengindir. Vitamin olarak C, E, A, B komplex (niacin, biotin, pantotenik  asit, riboflavin (B 2) ve pyridoxine (B 6) vitaminlerini içerir.  K, Na, Ca, Mg, S. İz elementler A1, B, C1, Cu, I, Fe, Mn, Ni, Si, Ti, Zn minerallerini içerir. İçeriğinde en az 6 çeşit  (phenolic asit dahil) organik asit vardır. Bilinen tüm esansiyel amino asitlerini içerir. Ayrıca, DNA, RNA  ve 100 çeşitten fazla enzim ihtiva eder.
Propolis arıların bitki tomurcuk ve filizlerinden topladığı çok kuvevetli anti-viral, anti-bakteriyel, anti-fungal etkiye sahip yapışkan, organik bir maddedir. Propolis içerisinde kaynağına göre değişen 180 farkli bileşik vardır. Ginseng Uzakdoğuda yetiştirilen, araliaceae türünün kökleridir.

Ginsengin botanik ismi olan "Panax", Yunanca "tam iyileşme" anlamına gelen "panacea" kelimesinden türetilmiştir. Dünyanın diğer ülkelerinde yetiştirilen ginseng türlerinin,  ideal iklim ve toprak özelliklerine sahip olan Kore Ginsengi kadar nitelikli olmadığı saptanmıştır. Büyük kazık köklü çok yıllık otsu bir bitkidir. 6-8 yaşındaki bitkilerin köklerinin çapı 10 santimetreyi bulmakta olup kırmızı renklidir.  Çin, Japonya, Kore gibi Uzakdoğu ülkelerinde yabani olarak bulunmasının yanısıra, kültürü (yetiştirilmesi) de yapılmaktadır. Bitki ginsenosit adı verilen triterpenik saponositler, panaxosidesitler, panaxatnol, D grubu vitaminleri taşımaktadır. Ginseng, Çin  tıbbının çok meşhur bir bitkisidir. M.S 1. yüzyıla ait bir Çin metninde  red ginseng, zihni güçlendirici, irfan ve bilgeliği artırıcı bir şifalı bitki olarak anlatılmış ve düzenli kullanımının yaşam süresini artıracağı yazılmıştır.
Kullanım Önerisi: 
Günde 2-3 tablet, yemeklerle beraber alınması tavsiye edilir.
1. Arı ürünlerine hassas olan kişilerde alerjik reaksiyonlara neden olabilir.
Ambalaj: 750 mg x 90 tablet
ÜRÜN ÖZELLİKLERİ
Stok Kodu136
Ağırlığı0
Kutulu Ağırlığı0
Garanti Bilgisi


Google+'da Paylaş

Yazar

Yazar Hakkında bilgi yazılacak
    Blogger Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder